Mold Progres, noul lider al seriei naționale la minifotbal

Mold Progress a revenit pe terenul de fotbal și mai motivată să câștige un nou titlu, după pauza forțată impusă de către autorități în contextul Stării de Urgență. Echipa din Durlești s-a impus fără drept de apel în derby-ul disputat contra rivalei de moarte, Ecolux, scor 4-0 și a urcat pe prima poziție a clasamentului Seriei Naționale la Minifotbal.

În partida în care s-au întâlnit ultimele două campioane ale Moldovei, Mold Progress, care a controlat în cea mai mare parte ostilitățile, a deschis scorul, prin Constantin Niță.

Ulterior, jocul bun le-a permis elevilor lui Dorin Coceban să își mărească avantajul până la pauză, grație unui gol semnat de Veaceslav Lisa, în timp ce, după reluare, Sergiu Nicolaiciuc și Corneliu Păvălachi au fost oamenii care au pus capăt duelului.

După fluierul final al celei de-a doua victorii, din tot atâtea posibile, repurtată în fața lui Ecolux, cei de la Mold Progress au spus că, prin acest succes au demonstrat tuturor că sunt pregătiți sută la sută să câștige un nou titlu.

(Constantin Nița, jucător Mold Progress)

„Un meci dificil pentru echipa noastră, dar suntem mulțumiți de rezultat, un rezultat echitabil. Pe merit. Bravo băieților de la Ecolux, au luptat. În general a fost bine. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, și nu doar. Suntem gata să demonstrăm că nu în zadar suntem pe primul loc”.

Totuși, jucătorii lui Ecolux, care au recunoscut că au pierdut din cauza propriilor erori, cred că campionatul nu este nici pe departe încă decis.

(Ghenadie Orbu, jucător Ecolux)

„Meciul a fost interesant, un adevărat derby. Noi am pierdut din cauza că am comis prea multe erori, iar adversarii noștri ne-au pedepsit. Ocaziile pe care le-am avut nu le-am fructificat, respectiv n-am reușit să scoatem nici măcar un rezultat de egalitate. Încă nu s-a terminat nimic. Avem șansa să ne reabilităm, să ajungem în play-off și acolo să dăm dovadă de caracter și măiestrie”.

După această victorie, Mold Progress a acumulat 20 de puncte și a revenit în fruntea clasamentului, având un punct avans față de Ecolux, echipa de pe locul doi. Podiumul Seriei Naționale la Minifotbal este completat de Tehmet, cu 11 puncte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata