Mold Progress, campioana Moldovei la Minifotbal

Mold Progress Durlești este vechea și noua campioană a Moldovei la minifotbal. Echipa antrenată de Dorin Coceban a cucerit titlul Seriei Naționale pentru al doilea sezon consecutiv, după ce în finală s-a impus în fața lui Volta, scor 5-3.

Mold Progress a controlat ostilitățile pe teren încă din startul partidei, reușind să deschidă scorul după doar patru minute, prin Marin Stan.

Ulterior, „Verzii” au mai punctat, prin Coceban și Stan, ambii, reușind dubla, respectiv Păvălachi. De cealaltă parte, golurile lui Volta au fost marcate de Negroiu, și Iavorschi, de două ori, ultima reușită a fostul jucător de la Milsami, din minutul 51, fiind și cea care a pus capăt ultimului act.

Astfel, după fluierul final, Dumitru Sîrbu, managerul lui Mold Progress, a declarat că echipa lui a meritat pe bună dreptate să câștige marele trofeu.

 (Dumitru Sîrbu, manager Mold Progress)

„Atmosfera a fost foarte bună. Cred că a fost o finală foarte interesantă. Pe teren a fost un duel demn de o finală, vibrațiile au atins uneori cote foarte înalte. Eu zic că am meritat să câștigăm, datorită faptului că am muncit un sezon întreg, ne-am pregătit de la meci la meci și în finală am demonstrat că prestăm un joc frumos.”

De cealaltă parte, managerul lui Volta, Dorel Cristea a dat vina pe emoții pentru înfrângerea suferită în finală.

(Dorel Cristea, manager Volta)

„A fost o finală frumoasă, tensionată pentru noi. Din punct de vedere mental pentru noi, cred că a fost prea mare încărcătura. Este și un lucru firesc, deoarece este prima finală a noastră, dar ce învăța, iar în sezonul viitor să nu mai facem greșelile sau să fim mult mai pregătiți pentru un meci atât de tare.”

În urma acestui succes, Mold Progress va reprezenta Moldova în Liga Campionilor, în Italia, în perioada 1 – 5 septembrie. La rândul său, vicecampioana, Volta va juca în același timp și locație la EuroCup.

Menționăm că bronzul a fost cucerit de Ecolux, care s-a impus în meciul pentru locul trei în fața lui Red Devils, 9-7.

Echipele de pe podiumul Campionatului Moldovei la minifotbal, competiție care s-a disputat sub egida Federației Sportive Naționale de Minifotbal și la care au participat 68 de formații din 20 de localități, au primit premii bănești, iar cei mai buni jucători s-au ales cu trofee pentru performanță individuală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata