Moldova a primit un lot de 300 de concentratoare de oxigen din partea Germaniei

Organizația Mondială a Sănătății și Germania au donat Republicii Moldova un lot de echipament modern pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. În cadrul evenimentului, țara a recepționat încă 300 de concentratoare de oxigen, esențiale pentru sănătătatea pacienților spitalizați în instituțiile medicale.

Potrivit informațiilor, încă de la începutul pandemiei, Germania a acordat țării ajutoare umanitare precum costume de protecție, ventilatoare, pulmonare și alte echipamente medicale moderne pentru prevenirea și tratarea infecției de COVID-19.

(Angela Ganninger, Ambasadorul Germaniei în țara noastră)

„Germania continuă să ofere sprijin de sănătate Republicii Moldova. Mă bucur să transmit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale un nou lot valoros de echipamente medicale care va contribui la tratamentul persoanelor bolnave de COVID-19. Totul valorează aproximativ 252 000 de dolari. Echipamentul a fost achiziționat din fondurile guvernului federal al Germaniei”.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a semnat dispoziția prin care vor fi distribuite toate utilajele din donații în spitalele din fiecare localitate din țară, inclusiv în instituțiile medicale din stânga Nistrului.

Ultima dată, în luna septembrie a anului 2020, Moldova a recepționat 356 de concentratoare de oxigen.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata