Moldova ar putea avea zboruri directe spre Statele Unite ale Americii. Guvernul a aprobat un proiect de lege în acest sens

Republica Moldova ar putea avea zboruri directe spre Statele Unite ale Americii (SUA). Un acord în acest sens a fost aprobat de către Guvernul Republicii Moldova la ședința de astăzi, 12 august, notează diez.md, care face referire la un documen aprobat de cabinetul de miniștri.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian prevede intrarea în vigoare a Acordului „Open Skies”, care va crea premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA. Acest lucru va contribui la deschiderea pieței serviciilor aeriene din Republica Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

Semnarea acestui Acord nu implică obligațiuni financiare suplimentare din partea țării noastre.

Inițiativa de a semna prezentul tratat aparține SUA, care a propus acest Acord în 2017 când au avut loc primele discuții în acest sens dintre autoritățile de profil a SUA și Moldova.

Prezenta hotărâre de guvern intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata