Moldova din nou se împrumută pentru a procura gaze naturale

Moldova din nou se împrumută pentru a procura gaze naturale. Compania de stat Energocom a anunțat că astăzi a organizat prima licitație pentru procurarea gazelor din contul unui credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Alte detalii nu sunt anunțate

Urmare a finalizării etapei a treia de precalificare a potențialilor furnizori de gaze naturale, în cadrul realizării proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, SA Energocom inițiază procedura de achiziție a gazelor, finanțată din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Prima licitație va avea loc astăzi, luni, 04.09.2023, invitații de participare fiind expediate, în acest sens, tuturor companiilor precalificate în cadrul celor trei etape.

Gazele ce vor fi achiziționate urmează a fi stocate și utilizate pentru consum în Q1’24 conform solicitărilor SA Moldovagaz.

Procedura de achiziție va avea loc în conformitate cu regulile BERD, fiind accesată repetat tranșa de diversificare în valoare de 100 mil. de euro din împrumutul acordat SA Energocom.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata