Moldova rămâne în zona „roșie” a României. Test PCR și carantină, în cazul în care cei care merg acolo nu sunt vaccinați

România menține Moldova în zona roșie în noua listă actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Între timp, Statele Unite și Olanda au intrat pe lista galbenă, iar Elveția și Canada pe cea verde.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare începând cu 17 octombrie, scrie presa de peste Prut.

Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata