Moldova, sub mai multe avertizări meteorologice

Debutul canicular al lunii septembrie menține în vigoare mai multe avertizări meteorologice. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, Codul Galben de pericol de incendiu a fost prelungit până pe patru septembrie, în timp ce Codul Portocaliu de secete hidrologică emis pentru cea mai mare parte a țării ne va da bătăi de cap până, cel puțin, la jumătatea acestei luni.

Ce ține de temperatura aerului resimțită miercuri, potrivit meteorologilor, în raioanele din Nord va fi de +33 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +34 de grade Celsius, în timp ce în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +35 de grade.

Noaptea, minimele vor oscila între +15 și +20 de grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, valorile sufocante resimțite pe timp de zi vor rămâne în prim-plan până joi. Ulterior, maximile vor coborî simțitor, acestea situându-se până la sfârșitul săptămânii între +23 și +28 de grade. Cerul va fi în cea mai mare parte senin, iar vântul va bate slab și moderat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata