Moldova va aplica sancțiuni unor cetățeni ruși. Popescu: „Vom mări rata de aliniere la sancțiunile europene”

Țara noastră a început să se alinieze treptat la sancțiunile impuse Federației Ruse de către europeni, pentru agresiunea contra Ucrainei și va sancționa, în câteva săptămâni, 25 de cetățeni ruși. Declarațiile în acest sens au fost făcute de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unui interviu la Europa Liberă.  

Potrivit oficialului, este vorba de interdicții de călătorie, înghețarea conturilor bancare sau a bunurilor acestor persoane fizice care sunt implicate într-o măsură sau alta în agresiunea contra Ucrainei.

„La această etapă, noi am fost invitați să ne aliniem anul acesta doar la acest regim de sancțiuni legate de drepturile omului și ulterior, pe măsura invitațiilor Uniunii Europene, vom mări rata de aliniere la sancțiunile europene”, a spus Nicu Popescu.

În același timp, Nicu Popescu nu a dezvăluit numele celor care urmează să primească interdicție de intrare în Moldova, dar a spus că din cele 25 de persoane, aproximativ jumătate sunt cetățeni ruși.

După ce forțele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, Uniunea  Europeană a introdus zece runde de sancțiuni împotriva Rusiei. Acestea prevăd sancțiuni punctuale împotriva unor indivizi și entități, precum și sancțiuni financiare sau economice ample.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata