Moldovagaz insistă pe majorarea tarifelor pentru consumatorii finali – peste 15 lei pentru un metru cub de gaze

Moldovagaz rămâne pe poziție și cere în continuare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să aprobe majorarea repetată a tarifului intern din 1 ianuarie. În caz contrar, a menționat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul unei ieșiri la presă, pe 20 februarie compania energetică va întâmpina un nou blocaj financiar și va apărea riscul de deconectare de la gaze, din cauza datoriilor față de Gazprom.

 (Vadim Ceban, director Moldovagaz)

„Noi de accea am venit cu ideea de majorare a ratifului, începând cu 1 ianuarie, pentru ca să nu avem aceste situații pe care le-am avut în noiembrie și în ianuarie. De aceea, dacă se admite și aprobă, această idee pe care am propus-o, eu consider că noi vom depăși și această situație.”

Anterior, Moldovagaz a trimis o solicitare oficială Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, prin care a cerut ca noul tarif la gazele naturale pentru consumatorii finali să fie de peste 14 lei fără TVA, iar cu TVA – de 15,56 de lei. ANRE nu a venit, deocamdată, cu nicio reacție în acest sens.

Amintim că Parlamentul a instituit Stare de Urgență în energetică pentru 60 de zile, după ce Gazprom a anunțat intenția de sistare a livrării gazelor naturale către Moldova, dacă nu va fi achitat integral consumul curent, până pe 20 ianuarie.

Situația se repetă lunar, din cauza că Moldovagaz nu acumulează resurse suficiente pentru a achita avansul către concernul rus.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata