Moldovenii care lucrează în Franța ar putea beneficia de pensii și prestații sociale

Cetățenii moldoveni care au activat sau încă mai lucrează în Franța ar putea beneficia de pensii și prestații sociale la survenirea riscului asigurat. Asta în cazul în care va fi încheiat un acord între Republica Moldova și Franța în domeniul securității sociale.

Astăzi, în format de video conferință s-au desfășurat consultările moldo – franceze pe marginea acestui acord.

Delegația moldovenească este reprezentată de către specialiștii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca a salutat experții din Republica Franceză, menționând importanța dialogului bilateral cu Republica Moldova în domeniul securității sociale.

„Încheierea Acordului între Republica Moldova și Republica Franceză în domeniul securității sociale va avea un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor, va motiva cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și va crea condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Menționăm că, Republica Moldova a semnat 14 acorduri în domeniul securităţii sociale cu următoarele state: România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Republica Belarus.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata