Moldovenii pot circula liber în Spania. Condiția pe care trebuie s-o întrunească

Moldovenii pot călători în Spania dacă dețin un certificat de vaccinare.

Cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașaportului biometric, pot călători în Spania dacă dispun de un certificat de vaccinare, care atestă vaccinarea completă contra COVID-19. Informațiile actualizate au fost prezentate de Ministerul de Externe de la Chișinău și Ambasada Republicii Moldova în regatul Spaniei.

Certificatul de vaccinare trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care să fie emis cu cel puțin 14 zile înainte, să ateste vaccinarea cu un vaccin autorizat de către Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM) și, sau OMS, să fie în limba engleză, franceză, spaniolă sau germană și poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

Conform documentului actualizat, dovada vaccinării trebuie să fie confirmată prealabil de autoritățile sanitare spaniole, prin generarea unui cod unic QR de sănătate urmare completării formularului privind starea de sănătate de pe spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). NB. Codul unic QR digital sau pe suport hârtie trebui prezentat la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata