Moneda națională împlinește 30 de ani. BNM lansează concursul „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”

Banca Națională a Moldovei (BNM) invită cetățenii să participe la concursul „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”, care va lua startul pe 27 august, cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova. Câștigătorii vor fi anunțați de Ziua Monedei Naționale, pe 29 noiembrie, când se împlinesc 30 de ani de la introducerea leului moldovenesc. Învingătorii vor fi premiați cu monede comemorative bătute în argint și seturi de monetărie.

Astfel, orice persoană interesată, fără restricții de vârstă și cetățenie, poate participa la această competiție deschisă, care va pune în evidență locurile istorice ale Republicii Moldova ilustrate pe bancnotele de lei moldovenești. Respectiv, participanții vor transmite către BNM, cel puțin opt poze cu bancnotele aflate în circulație, iar fiecare poză va reprezenta o bancnotă fotografiată pe fundalul monumentului înfățișat pe aceasta, scrie sursa citată.

Potrivit BNM, vor fi acceptate doar pozele originale, fiind respinse imaginile editate în programe pe care au fost aplicate straturi sau măști.

Ca rezultat al concursului, vor fi desemnați 30 de câștigători prin metoda extragerii aleatorii, în cadrul unui eveniment oficial organizat de BNM, cu prilejul aniversării a 30-a de la lansarea monedei naționale. Toți participanții la concurs vor primi certificate de participare din partea Băncii Naționale.

Concursul are drept scop sprijinirea sentimentului civic al publicului legat de leul moldovenesc și alte valori istorice ale țării noastre.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata