Moțiunea n-a trecut. Guvernul Chicu rămâne

Atmosferă fierbinte, azi, la Parlament, unde au avut loc dezbateri privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, propusă de Platforma DA și semnată de cele două formațiuni din blocul ACUM și independentul Octavian Țîcu. Oarecum previzibil, moțiunea n-a trecut, din cauza voturilor insuficiente ale opoziției – 46 la număr.

În timp ce Ion Chicu a venit să prezinte raportul de la tribuna parlamentară, opoziția a protestat față de declarațiile prim-ministrului, scandând și lovind în obiecte.

La un moment dat, deputații socialiști s-au ridicat și au încercat să calmeze opoziția. Parlamentarii au fost la un pas de bătaie.

A urmat apoi o serie de luări de cuvânt, în care deputații s-au acuzat reciproc de ilegalități, declarații și inacțiuni. În cele din urmă, moțiunea a fost votată de către 46 de deputați. Împotrivă au fost socialiștii, democrații și deputatul independent Alexandr Oleinic.

Așadar, moțiunea propusă de Platforma DA și semnată de PAS eșuează, iar guvernul Chicu rămâne în funcție până cel puțin după prezidențialele din toamnă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata