Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, a picat

Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, a picat. În susținerea acesteia au votat doar deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Procesul de vot electronic a fost cu probleme și a fost repetat.

Au fost 28 voturi „pentru” și 53 de voturi „împotriva” moțiunii, iar cei de la „Șor” s-au abținut de la vot.

Aflat în plen, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului, în cadrul căruia a calificat textul moțiunii simple înaintat de opoziție drept „un terci”.

(Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției)

„Am tot încercat să sistematizez acțiunile care mi se impută, să văd totuși care sunt acele politici care nu vă plac cum au fost realizate. Mi-a fost greu să fac o listă exactă, pentru că moțiunea, în fond, nu este altceva decât un terci, o amestecătură de minciuni, falsuri și scorneli pe care le tot debitați la televiziunile pe care le controlați”.

Ulterior, în cadrul rundei de întrebări și răspunsuri, deputatul socialist Grigore Novac a declarat că discursul ministrului Justiției „a fost un bocet care a speriat mai mulți deputați români”.

(Grigore Novac, deputat BCS)

„Au trecut 15 secunde de când ministrul Justiției a început a trage bocetul acesta de la tribuna Parlamentului. Ați speriat deputații români și aceștia au părăsit sala. Au făcut-o, probabil, în semn de protest la minciunile pe care le-ați debitat”.

Deputații Fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au anunțat că nu vor participa la procedura de vot a moțiunii simple menționând că acțiunea ar putea fi interpretată ca fiind o reglare de conturi.

Amintim, pe 14 octombrie, Comuniștii și Socialiștii au înaintat o moțiune simplă împotriva activității Ministerului Justiției. Deputatul socialist Vasile Bolea, cel care a citit textul moțiunii, a declarat că partidul aflat la guvernare Partidul Acțiune și Solidaritate și ministrul Justiției Sergiu Litvinenco „au făcut tot ca să subjuge justiției”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata