Motorina și benzina vor fi mai scumpe în următoarele trei zile

Motorina și benzina continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru sâmbătă, duminică și luni.

Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 23,40 de lei, cu 3 bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 21,25 de lei pentru un litru, în creștere cu 9 bani.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 2,32 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 05,61 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Recent, ANRE a decis să majoreze marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Astfel, noua marja comercială specifică este de 3,17 lei/litru la benzină și de 3,18 lei/litru la motorină, ceea ce semnifică o majorare cu 10 bani la benzină şi cu 11 bani la motorină.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata