Munca de acasă, mai populară în Germania decât în altă parte în Europa (studiu)

Angajaţii germani profită la maximum de munca de acasă în comparaţie cu alte ţări europene, potrivit unui studiu citat marţi de agenţia de presă DPA.

Cercetarea publicată marţi de Institutul ifo din Munchen arată că Germania s-a clasat pe locul al doilea dintre 17 ţări europene, cu o medie de puţin peste o zi de telemuncă pe săptămână.Singura ţară în faţa ei din Europa a fost Regatul Unit, cu 1,5 zile, transmite Agerpres.

Dintre cele 34 de ţări chestionate la nivel mondial, Canada cu 1,7, Statele Unite cu 1,4 şi Australia cu 1,3 zile pe săptămână sunt înaintea Germaniei. Media este de puţin sub 0,9 zile.

În Europa, Finlanda şi Ţările de Jos au de asemenea aproximativ o zi pe săptămână. În Austria este de 0,8 zile, în Polonia şi Italia, de 0,7, iar în Franţa şi Danemarca, de 0,6.

Studiul, care se bazează pe un sondaj al angajaţilor cu normă întreagă la nivel mondial, a găsit puţine zile de muncă de acasă în special în Coreea de Sud – cu 0,4 zile, precum şi în Japonia şi Greci, cu 0,5 zile de telemuncă.

Cercetătorul Ifo Mathias Dolls a spus că nu există o explicaţie simplă pentru diferenţe.

Mixul economic al industriilor din diferite ţări, gradul digitalizării, dar şi experienţa lockdown-urilor din perioada pandemiei de coronavirus ar putea juca de asemenea un rol.

Peste 42.000 de angajaţi cu normă întreagă au fost chestionaţi între aprilie şi mai 2023 pentru acest studiu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata