VIDEO/ UPDADE/ Ilan Șor a prezentat noua componență a comitetului executiv al Găgăuziei

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a prezentat, în cadrul unui briefing, candidaturile pentru funcțiile de conducere în Comitetul Executiv al autonomiei.

Municipiul Orhei va rămâne fără primar.  Actualul edil, Pavel Verejanu va face parte din viitorul Executiv al Găgăuziei, prezentat astăzi, 27 iulie, de bașcanul Eugenia Guțul.

Victor Petrov și Mihail Vlah vor fi adjuncții bașcanului Găgăuziei. Aceștia au fost prezentați într-o intervenție live, de către Ilan Șor.

În funcția de șef al Direcției de sănătate a autonomiei a fost numit Boris Golovin, împotriva căruia a fost deschis dosar penal pentru încălcări comise la spitalul de urgență din Chișinău. Anterior, Golovin a fost deputat în parlament din partea Partidului comuniștilor.

De asemenea, au fost numiți șeful secției de poliție – Nicolai Tomailî și șeful secției Serviciului de informații și securitate, Valeri Rotari.

Potrivit legislației, acești candidați trebuie să fie conveniți cu ministerul afacerilor interne (MAI) și SIS ale Republicii Moldova.În total, Comitetul executiv include 21 de persoane – mai multe decât în guvernul Republicii Moldova. În plus, membri ai Comitetului executiv sunt și președinții celor trei raioane care fac parte din Găgăuzia.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata