Năstase către cei din PAS: „Munciți pentru oameni, nu pentru televiziunile voastre de casă!”

„Defilarea „victorioșilor” de la guvernare în spatele unei decizii recente a partenerilor noștri americani are la bază lucrurile făcute la timpul lor!” – astfel a comentat președintele-fondator al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, reacțiile cu care au venit cei din Partidul Acțiune și Solidaritate la decizia SUA privind impunerea sancțiunilor internaționale împotriva lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, precum și împotriva mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni de corupție sistemică și interferență în alegeri susținută de Kremlin.
Potrivit lui, în toamna anului 2019, atunci când ocupa funcția de ministru al Afacerilor Interne în cabinetul condus de Maia Sandu, anume el era acel care a pus pe agenda instituțiilor americane solicitarea de anchetare penală internațională a lui Plahotniuc și Șor, fugiți din țară în Iunie 2019.
„Discret, instituțional și metodic, poți schimba lucrurile în bine. Puțină lume știe că aproape era să nu ajung în ultima zi de înregistrare în cursa electorală pentru funcția de primar al Municipiului Chișinău, din toamna anului 2019, punând pe agenda instituțiilor americane solicitarea de anchetare penală internațională a lui Plahotniuc și Șor, fugiți din țară în Iunie 2019. Aterizasem de la Washington cu doar 2 ore înainte de lansare. Discuțiile de atunci cu FBI, Trezoreria SUA, cu Departamentul de Stat au făcut posibilă ancheta americană încheiată de curând! Foarte bine! Mulțumim, America!

Vouă însă, „victorioșilor” vă spun doar atât! Apucați-vă de treabă pentru că Republica Moldova se scufundă în sărăcie, injustiție și întuneric. Și munciți pentru oameni, nu pentru televiziunile voastre de casă! Oamenii vor un trai decent, nu interminabile și penibile exerciții de PR.”, a scris Andrei Năstase pe Facebook.

În același timp, acesta a ținut să publice și o dovadă al cuvintelor sale – un document expediat de către Ministerul Afacerilor Interne în anul 2019, către autoritățile din SUA.
Sursa: Facebook/Andrei Năstase
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata