Năstase, către Maia Sandu: Să nu ne trimitem unul pe altul

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, este sigur că, în momentul în care vor fi suficiente voturi pentru a nu depinde de cei „implicați în furtul miliardului”, referindu-se la cei din partidele Pro Moldova și Șor, foștii parteneri de alianță de la PAS vor sprijini proiectul Platformei DA privind instituirea unui nou Guvern. Declarațiile au fost făcute aseară, la postul public de televiziune.

„Până atunci însă, e nevoie ca Platforma DA și PAS, membri, din păcate, ai fostului bloc ACUM, bloc care a fost creat la insistența mea și a Platformei DA, să strângă rândurile, să se unească, să dea dovadă de că pot să se unească pentru o moțiune de 26 de deputați, să meargă împreună, nu să se trimită unul pe altul – du-te tu la Partidul Democrat. Noi n-am făcut asta cu PAS-ul în 2019, în iunie, nu?”.

Năstase afirmă că are semnale clare din partea altor deputați, fără să dea nume, inclusiv de la PD și PSRM, că ar vrea demiterea acestui guvern. De 51 de voturi au nevoie cei din Platforma DA, autorii moțiunii de cenzură, pentru a da jos guvernul Chicu. Cei din PAS spun însă că nu prea ar vota această moțiune, mai ales că, spun ei, situația din țară este complicată și nici formarea unui alt guvern nu este încă certă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata