Năstase: „Doar o alianță dintre Platforma DA și PAS poate combate pericolul coalizării forțelor oligarhice”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut recent „o discuție sinceră, calmă și foarte constructivă” cu președintele Maia Sandu, axată pe ideea că în viitorul Parlament doar o alianță dintre Platforma DA și PAS poate combate pericolul coalizării forțelor oligarhice.

Pe de altă parte, vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, spune că în prezent nu se negociază o guvernare de coaliție cu nicio entitate politică, însă dă asigurări că formațiunea sa nu va face înțelegeri cu partide care nu împărtășesc aceleași viziuni.

Sergiu Litvinenco spune că formațiunea sa ia în considerare posibilitatea de a obține majoritatea voturilor la alegerile în iulie, în condițiile în care sondajele publicate prezintă doar tendința de vot în țară și nu includ opțiunile de vot ale cetățenilor din diaspora.

Potrivit ultimului sondaj de opinie, realizat de comunitatea WatchDog și Institutul de Politici Publice, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în viitorul Legislativ s-ar regăsi 3 entități politice. Astfel, din numărul respondenților deciși, 50,5% spun că și-ar dat votul pentru PAS, 32,5% pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar 5,1% spun că și-ar da votul pentru Partidul Șor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata