Năstase, săgeți către Maia Sandu: „Nu poți să dai foc la țară de dragul unui partid politic”

Năstase: „Aseară, am aflat lucruri triste pentru noi, cu 42 de decese. În doar 3 luni, înregistrăm peste 1800 de decese. Am aflat ceea despre ce vorbea Platforma DA de luni de zile – expirarea acordului de asistență financiară nerambursabilă cu România.

Astăzi, RM pierde cele 60 de milioane de euro din partea României, pe timp de criză politică, economică și sanitară. Riscul este să mai pierdem 500 de milioane de la FMI și 100 de milioane de la Uniunea Europeană.

România nu are cu cine discuta aici, la Chișinău. Unica entitate care putea să semneze acest acord era un guvern plenipotențiar. În lumea civilizată nu se întâmplă așa ceva. Nimeni nu dă cu piciorul în donații. Acest semnal este unul foarte prost la nivel european. Nu poți să dai foc la țară de dragul unui partid politic. S-a strigat anticipate, însă nu s-a întreprins nimic. Cine trebuie să răspundă pentru asta? Dodon va spune că președintele. Actualul președinte va spune că e vina lui Dodon. Mai mare rușine ca aceasta nu a fost vreodată.

Stăm cu mâna întinsă la ruși pentru niște doze de vaccin, însă dăm cu piciorul la ajutorul oferit de România. Am așteptat să se răspundă ca atare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata