Natalia Gavrilița îndeamnă miniștrii să mai iasă din birouri

La peste șase luni de la învestirea Guvernului, prim-ministrul de la Chișinău, Natalia Gavrilița și-a avertizat subalternii, în ședința de astăzi a Executivului, cerându-le acestora să nu mai facă muncă doar de birou, ci să meargă și în teritoriu, unde sunt așteptați de tot mai mulți cetățeni.

Totuși, principalii vizați au fost Ala Nemerenco și Anatolii Topală, care, potrivit premierului, au primit mai multe solicitări din partea moldovenilor de-a purta discuții tete-a-tete, cu privire la crizele din domeniile sănătății și educației.

 (Natalia Gavrilia, prim-ministrul Moldovei)

„În special, eu vreau s-o rog pe doamna Nemerenco, ministrul Sănătății, și domnul Topală, ministrul Educației. Eu primesc foarte multe solicitări, unde oamenii vor să vă vadă în teritoriu, vor să știe că dumneavoastră cunoașteți problemele de pe loc și să vă întâlniți cu instituțiile din subordinea dumneavoastră”.

Nu a scăpat de observația prim-ministrului nici ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu.

(Natalia Gavrilia, prim-ministrul Moldovei)

„De asemenea, noi discutăm cu autoritățile publice locale despre o problemă complicată și ea este complicată, deoarece este regimul juridic al iazurilor și bazinelor acvatice. Vă rog, doamna Cantaragiu să urgentăm lucrul pe legislația care va reglementa regimul juridic al iazurilor”.

Iuliana Cantaragiu se află de aproape două săptămâni în vizorul societății publice și a ONG-urilor, fiind acuzată că nu întreprinde nimic pentru a împiedica transportul ilegal de metal uzat, precum și pentru inițiativa de incinerare a anvelopelor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata