NATO: „Rusia va plăti un preț mare dacă va folosi din nou forța împotriva Ucrainei”. Răspunsul lui Putin

NATO nu cunoaște intențiile Rusiei cu privire la Ucraina, dar se pregătește pentru posibila utilizare a forței militare de către Moscova împotriva acestei țări. Așa a declarat secretarul general al alianței Jens Stoltenberg în urma rezultatelor primei zile a reuniunii miniștrilor de externe ai statelor membre ale organizației. Participanții la întâlnire au discutat despre introducerea de sancțiuni economice și măsuri politice împotriva Rusiei în cazul unei presupuse „agresiuni în Ucraina”.

(Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO)

„Rusia va plăti un preț mare dacă va folosi din nou forța împotriva unui stat suveran independent – Ucraina. Ne-am demonstrat capacitatea de a sprijini sancțiuni economice, financiare și politice grele”.

Moscova neagă orice plan agresiv împotriva Ucrainei. În același timp, președintele rus Vladimir Putin a spus că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina ar putea deveni o „linie roșie” pentru Rusia.

 (Vladimir Putin, președintele Rusiei)

„Dacă pe teritoriul Ucrainei apar complexe de șoc, timpul de zbor până la Moscova va fi de șapte până la zece minute, iar dacă sunt desfășurate arme hipersonice, de cinci minute, pentru a crea ceva similar celor care ne amenință așa. Și o putem face acum.”

NATO a remarcat că va avea o abordare duală în relațiile cu Rusia: descurajare și dialog. Miniștrii de externe ai țărilor NATO vor discuta despre situația din regiunea Mării Negre cu miniștrii de externe ai Ucrainei și Georgiei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata