NATO spune că rezultatul războiului va fi decis pe câmpul de luptă

Luptele aprige continuă în Donbass, unde artileria rusă bombardează puternic și în regiunea Herson, unde armata ucraineană încearcă să lanseze o contraofensivă. În această etapă, războiul se desfășoară pentru accesul la Marea Neagră. La indicația președintelui Vladimir Zelenski, se formează o armată de un milion de soldați și se dotează cu arme occidentale, cu sarcina de a prelua controlul regiunilor sudice ale țării. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit despre strategia Mării Negre, a Kievului și Moscovei.

„Este probabil ca scopul și rezultatul războiului să fie decis pe câmpul de luptă. Condițiile politice dintre cele două părți astăzi sunt prea îndepărtate pentru ca noi să vedem posibilitatea unei soluții diplomatice. Deci, din păcate, deocamdată, mai mult război şi mai multe distrugeri. Sperăm că la un moment dat vor fi create condiţii pentru determinarea unei soluţii politice”.

Insula Șerpilor simbolizează voința ucraineană de a câștiga. A devenit o legendă cu cât de îndrăzneț au răspuns apărătorii săi la „oferta” de a se preda navei de război rusești, în ciuda pericolului morții lor. Insula a fost capturată de Rusia în prima zi a invaziei sale și a revenit recent sub control ucrainean.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata