Nicu Popescu: „Nu ne simțim în siguranță. Situația este dramatică pentru țara noastră, pentru întreaga Europă”

Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, a acordat un interviu exclusiv pentru Antena 3, un post TV din România, în care a vorbit despre războiul din Ucraina și efectele pe care le are acesta asupra Republicii Moldova, dar și despre demersurile de aderare la Uniunea Europeană.

„Nu ne simțim în siguranță. Situația este dramatică pentru țara noastră, pentru întreaga Europă. Nu știu dacă, astăzi, vreun cetățean european se simte în siguranță pe continentul nostru, în condițiile în care unul dintre cele mai mari state europene a fost agresat absolut nemotivat. (…) Nu suntem vizați în mod direct, dar avem obligația totală, absolută să pregătim țara noastră pentru absolut orice scenariu.

Nu putem specula, nu putem face predicții, dar, în același timp, suntem obligați să fim gata pentru absolut orice”, a declarat Nicu Popescu.

”Noi din prima zi a acestei guvernări, dar și din prima zi de mandat a doamnei președinte (n.r. – Maia Sandu) am spus că România este, de departe, cel mai important partener pentru Republica Moldova, nu doar în plan diplomatic, dar și în planul transformării țării noastre, a modernizării, a europenizării Republicii Moldova.

Din prima zi am simțit acest sprijin și solidaritate a României și a cetățenilor României cu noi. Pentru noi, evident, România este ancora noastră în Europa, este ancora noastră lingvistică, istorică, identitară în spațiul european și, din primele zile de mandat, am făcut totul pentru a atașa Republica Moldova de spațiul European împreună și alături de România”, a spus Nicu Popescu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata