Noi măsuri de restricție anunțate de unele țări europene. Ce au decis Norvegia, Regatul Unit sau Grecia

Un duș rece pentru Olanda. Măsurile de izolare stricte sunt prelungite cu trei săptămâni, până pe 20 aprilie. Cauza: o creștere a contaminărilor și spitalizărilor. Singurul lucru pozitiv e că statul în case va fi mai scurt, ca urmare a unor revizuiri făcute de autoritățile olandeze.

Aceeași observație și în Norvegia: numărul contaminărilor crește din nou. Sunt instituite restricții, cum ar fi interzicerea temporară a vânzării de alcool în baruriși restaurante, precum și obligația pentru călătorii veniți din străinătate de a stat în carantină la hotel.

La un an de la instituirea primului lockdown în țară, Marea Britanie a adus un omagiu celor 126.000 de morți din cauza virusului Covid-19. Minut de liniște, iluminări ale clădirilor naționale către cea mai îndurerată țară din Europa. Un an lung și dificil marcat de tristețe și doliu, potrivit prim-ministrului Boris Johnson.

Grecia, care intră în cea de-a cincea lună de izolare, planifică redeschiderea treptată a frontierelor cu resortisanții Uniunii Europene, din aprilie. Turiștii ar putea deci reveni la jumătatea lunii mai, cu condiția de a fi vaccinați, de a avea anticorpi sau de un test negativ.

În Spania, în încercarea de a salva vara, nu va exista nicio cedare de Paște. Pentru a încetini răspândirea virusului, călătoriile între regiuni vor fi limitate la elementele esențiale, fără excepție pentru a vizita familia sau prietenii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata