Noi probleme din cauza vaccinului AstraZeneca. Germania, Italia, Spania și Franța suspendă utilizarea vaccinului

Este o frână bruscă care tocmai forțat patru greutăți europene să renunțe la  utilizarea vaccinului AstraZeneca pe teritoriile lor. Germania, Franța, Italia și Spania au anunțat că își suspendă campaniile de vaccinare, ca măsură de precauție în urma suspiciunilor de efecte secundare în mai multe țări.

Autoritățile germane au spus în special că se întreabă despre cazurile de formare a cheagurilor de sânge la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca. Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul, consideră că „sunt necesare examinări suplimentare”.

Franța este mai specifică, indicând că încetează utilizarea vaccinului anglo-suedez împotriva Covid-19 până la emiterea unui aviz european în această săptămână. Agenția Europeană pentru Medicamente a convocat o reuniune extraordinară pentru mâine. Guvernul spaniol a anunțat, de asemenea, o încetare temporară a vaccinării.

OMS afirmă că vaccinarea cu AstraZeneca împotriva Covid-19 trebuie totuși continuată. Dacă vaccinarea se luptă să-și accelereze ritmul în multe țări, pandemia continuă să-i zdrobească pe locuitorii planetei noastre ca pe un buldozer: a ucis deja în jur de 2,65 milioane de oameni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata