Numărul bolnavilor de Covid-19 este în scădere, spun autoritățile

După aproape două luni, numărul bolnavilor de COVID-19 a reînceput să scadă în municipiul Chișinău. Despre asta a anunțat primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, unde a precizat că două spitale din oraș, cel de Ftiziopneumologie și din blocul vechi al spitalului municipal „Gheorghe Paladi”, vor reveni la profilurile lor de bază.

(Ion Ceban, primarul general al Capitalei)

„Am coordonat cu Ministerul Sănătății mai multe situații legate de sistarea graduală a mai multor spitale cu profil COVID, exact cum s-a întâmplat în luna ianuarie. În condițiile în care avem locuri libere în spitalele municipale vom face tot posibilul ca să iasă unele spitale treptat. Dacă va fi nevoie, așa cum a fost în luna martie, aceste spitale vor reveni, fiindu-le majorate capacitățile așa cum s-a întâmplat în cazul Centrului COVID”.

Chiar și așa, edilul i-a îndemnat pe chișinăuieni să respecte și în continuare măsurile de protecție anti-COVID, declarând că pericolul încă nu a trecut, iar un nou val de infectări masiv este preconizat pentru luna mai.

(Ion Ceban, primarul general al Capitalei)

„Epidemiologii ne spun că ar putea să fie un alt val în luna mai. Urmează să vedem. Ascultăm medicii. Suntem pregătiți în aceleași circumstanțe să redeschidem orice instituții medicale de pe teritoriul municipiului Chișinău. Ne-am dori ca în cele mai optimiste evoluții epidemiologice, ultimul spital care să rămână deschis să fie cel de la Centrul Moldexpo”.

Menționăm că, pe întreg teritoriul țării, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 s-a diminuat semnificativ în săptămâna 5 – 11 aprilie, înregistrându-se și o scădere a numărului de decese după mai multe săptămâni consecutive de creșteri galopante.

Mai exact, în perioada respectivă, au fost 6.130 de noi infectări cu COVID-19, cele mai puține din ultimele nouă săptămâni și 252 de morți, față de 309 – înregistrate în cea precedentă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata