Numărul cazurilor de infecții respiratorii, în scădere

În Republica Moldova se atestă o descreștere continuă atât a numărului cazurilor de COVID-19, cât și a celor de gripă sezonieră și infecții acute ale căilor respiratorii superioare, informează Ministerul Sănătății. 

Potrivit sursei citate, în a zecea săptămână a anului curent, 6 – 12 martie, au fost înregistrate 2.836 de cazuri de coronavirus, în scădere cu 23% față de săptămâna precedentă, 48 de cazuri de gripă sezonieră, 7.825 de IARCS și 360 de infecții respiratorii acute severe.

A scăzut, inclusiv numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute, cu circa 6%, respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate 295 de persoane. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.

Totodată, adaugă Ministerul Sănătății, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă. În schimb, pandemia de SARS-Cov-2 a mai omorât alți 15 moldoveni.

Oamenii sunt îndemnați și în continuare ca, la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratoria, febră, tuse, strănut, dureri de cap sau stare de slăbiciune, să consulte imediat medicul de familie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata