Numărul deținuților în Penitenciarul nr. 13 a scăzut

Тumărul persoanelor aflate în Penitenciarul nr. 13 a scăzut considerabil în anul 2023, cu aproximativ 30% față de anii trecuți. Potrivit Ministerului Justiției, acest fapt se datorează reducerii aplicării arestului preventiv, aplicării legii cu privire la amnistie, dar și transferului deținuților minori la penitenciarul nr. 10-Goian, transmite IPN.

Micșorarea numărului de deținuți a permis închiderea anumitor zone mai problematice și relocarea persoanelor, astfel încât să fie respectate, maxim posibil, standardele internaționale pe acest segment, precizează un comunicat de presă.

„Bineînțeles, cel mai important lucru este să grăbim construcția noului penitenciar, subiect la care muncim, în prezent, împreună cu colegii din minister. Totuși, între timp, este nevoie de continuat lucrul la îmbunătățirea condițiilor din celule și la acordarea asistenței medicale, dar și de creat mai multe programe de socializare și reintegrare a persoanelor private de libertate”, a menționat ministra Mihailov-Moraru, în cadrul unei vizite de lucru în Penitenciarul nr. 13 din capitală.

Penitenciarul nr. 13 din capitală are statut de izolator de urmărire penală, iar în prezent în această instituție sunt plasate peste 700 de persoane condamnate sau arestate.

În următoarea perioadă, ministerul justiției trebuie să prezinte un raport cu privire la măsurile întreprinse în baza recomandărilor experților Comitetului European pentru Prevenirea Torturii.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata