O asociație acuză presiuni asupra sa

Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase acuză că s-ar pune presiune asupra sa și că intenționat i s-ar pune bețe-n roate. Cineva încearcă să preia controlul asupra procesului pe piața metalelor, spun reprezentanții Asociației, care afirmă că li se cere insistent să colaboreze cu un proaspăt agent economic privat, proaspăt apărut pe piață.

„Asupra noastră se exercită o presiune enormă în ultimul timp, ca să colaborăm cu un agent economic privat – nou fondat, care este controlat de persoane fizice concrete. Suntem convinși că, în baza unor informații false, se pregătesc ample percheziții la unii agenți economici care nu vor să facă parte din jocurile de preluare a controlului pieței metalelor. Percheziții de amploare au loc deja din 2019: au fost arestate persoane, a fost ridicată tehnica, fără a i se lua măcar o declarație. Niciun dosar nu a fost dus la sfârșit”.

Prin urmare, șefia Asociației s-a adresat Procurorului General, Alexandru Stoianoglo.

„Suntem conștienți de riscurile la care ne expunem, suntem conștienți că acelor grupuri nu le plac asemenea briefieng-uri, suntem conștienții vom cataliza anumite percheziții care vor lua amploare însă avem toată speranța că Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, se va interesa de ceea ce urmează să se întâmple și va interveni pentru a curma aceste acțiuni de intimidare”.

Reprezentanții Asociației spun că, în cazul în care nu se va interveni, vor veni și cu alte informații, mult mai concrete, despre persoanele implicate și cele care instrumentează dosarul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata