O comisie a Parlamentului European propune nerecunoașterea alegerilor pentru Duma de Stat din luna septembrie a acestui an

Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a aprobat un raport cu privire la relațiile politice dintre UE și Rusia, potrivit unei declarații a PE.

Documentul a fost elaborat de raportorul PE pentru dialogul cu Moscova, deputatul european din partea Lituaniei, Andrius Kubilius, fiind susținut de 56 de membri ai comisiei. Nouă au votat împotrivă, iar cinci s-au abținut. Acum raportul urmează să fie supus votului Parlamentului European în cadrul sesiunii plenare.

Astfel, deputații europeni îndeamnă UE să nu recunoască Parlamentul rus, în cazul în care alegerile din 2021 “se vor desfășura cu încălcarea principiilor democratice și a normelor internaționale”.

În acest caz, Kubiliusc vrea să propună Uniunii Europene să examineze posibilitatea suspendării participării Moscovei la adunările parlamentare internaționale, potrivit unui anunț făcut în timpul votului de către grupul Partidului Popular European.

În document se menționează că “Rusia poate fi o țară democratică”, iar UE trebuie să elaboreze principii cuprinzătoare și o strategie de relaționare cu Moscova, bazate pe “valorile fundamentale europene”.

Sursa: Sputnik

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata