O delegație a Primăriei Chișinău efectuează o vizită de studiu la Iași

O delegație a Primăriei Municipiului Chișinău, în frunte cu viceprimarul Angela Cutasevici și reprezentanți ai Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, efectuează în perioada 9-10 martie, curent, o vizită de studiu la Iași, România.

Potrivit Primăriei, pe durata a două zile, reprezentanții municipiului Chișinău s-au familiarizat cu modul de organizare și funcționare a serviciilor sociale din Municipiul Iași, în special pentru schimbul de experiență și preluarea de bune practici de la specialiştii ieșeni ai Direcției generale de asistență socială și protecția copilului (DGASPC).

De asemenea, programul delegației de la Chișinău a inclus vizite la instituțiile publice din Iași după cum urmează: Centrul de zi de recuperare pentru copii de vârstă mică, „Echilibru”; Serviciul Social Veniamin Costache (CTF și AP pentru copii); Centrul Maternal „Maternus” (gravide și cupluri mame-copii); Centrul de servicii sociale „I. Holban”; Centrul de resurse pentru copii din AMP-PF; Centrul social multifuncțional pentru tineri.

În cadrul vizitei, viceprimarul Angela Cutasevici, a avut întrevederi cu Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, Lăcrămioara Vernică-Dăscălescu, Secretar General al Județului Iași, dar și cu Niculina Karaksony – director general adjunct al DGASPC Iași. În context, Angela Cutasevici le-a mulțumit oficialilor ieșeni pentru oportunitățile de a explora funcționalitatea serviciilor sociale dezvoltate în Municipiul Iași, în vederea preluării celor mai bune practici din domeniu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata