O femeie din Rezina a încercat să facă focul în sobă cu benzină și s-a ales cu arsuri de gradul I și II pe 85% din suprafața corpului

O femeie în vârstă de 64 de ani a suferit combustii, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 14 decembrie într-o locuință din satul Ignăței, raionul Rezina.

Potrivit informațiilor înregistrate, femeia a primit arsuri în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă. Din imprudență, combustibilul a nimerit pe hainele acesteia, iar în consecință au luat foc.

Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior au transportat persoana la spitalul raional Rezina.

În urma incidentului, femeia a primit arsuri de gradul I și II pe 85% din suprafața corpului. La moment, aceasta se află sub supravegherea medicilor în stare stabilă. Incendiul în locuință nu s-a produs.

Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune.

Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata