O femeie, suspectată c-a vrut să-l otrăvească pe Trump

Un suspect a fost arestat după ce a trimis un plic care conţinea o otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump, au declarat autorităţile duminică. Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă când a fost arestată, a informat presa americană. Un oficial guvernamental a declarat deja ar fi programată o înfăţişare în instanţă.

Presa americană anunţase sâmbătă că autorităţile interceptaseră un plic care conţinea ricină şi era adresat lui Donald Trump. Plicul fusese descoperit la începutul săptămânii şi nu ajunsese la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi a televiziunii CNN. Ziarul susţine că scrisoarea a fost trimisă din Canada. Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi sortată în depozite lângă Washington.

Conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul dintre aceste depozite, fiind confirmată prezenţa ricinei. Ricina este de 6.000 de ori mai puternică decât cianura şi este fatală chiar şi în doze mici dacă este înghiţită, inhalată sau injectată, provocând insuficienţa organelor şi nu există antidot împotriva ei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata