O funcționară de la Durlești, trimisă pe banca acuzaților. Ce ilegalitate a săvârșit

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, au finalizat urmărirea penală și au expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unei persoane publice de comiterea neglijenței în serviciu, la eliberarea unui titlu de autentificare a dreptului de proprietate.

Potrivit informațiilor, procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, deținând funcția de secretar al Consiliului orășenesc Durlești, având o atitudine neglijentă și neconștiincioasă față de obligațiile de serviciu, nu și le-a îndeplinit corespunzător și respectiv fără a se asigura asupra legalității eliberării unui titlu de autentificare a dreptului unui deținător de teren, a contrasemnat acest act.

Ulterior, titlul de autentificare a dreptului de proprietate fals, a fost înregistrat la ÎS „Cadastru”, filiala Chișinău pe numele unei alte persoane, iar ulterior la 15.09.2008, acest lot de teren a fost vîndut de către o persoană care acționa în baza procurii, autentificată și înregistrată notarial, fiind astfel deposedați ilegal proprietarii reali, de lotul de pământ agricol, pe care-l dețineau legal, cauzându-le astfel un prejudiciu în mărime de 40.000 euro, care potrivit cursului valutar al Băncii Naționale a Moldovei  din data de 15.08.2008 constituie suma de 565.600 lei.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția în fapta de care a fost acuzată.

Dacă vinovăția persoanei va fi demonstrată, aceasta riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 850 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 2 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata