O nouă expediție pe epava Titanicului

Justiția americană și-a dat acceptul în această săptămână pentru o expediție ce vizează recuperarea telegrafului de pe Titanic și a autorizat în același timp, pentru prima dată, decuparea epavei celebrului pachebot. Compania cu același nume speră să aducă la suprafață în vara acestui an stația radio de la care au fost transmise semnalele S.O.S. de pe această navă.

Potrivit unei decizii a unui magistrat american, telegraful Marconi de la bordul Titanicului are o mare valoare istorică, educativă, științifică și culturală și că operațiunea ar permite întreținerea amintirii celor aproximativ 1.500 de persoane care au murit în naufragiul din 1912.

Titanic, cel mai mare pachebot din lume, a părăsit portul Southampton din Anglia în aprilie, 1912, cu ocazia călătoriei sale inaugurale, la finalul căreia trebuia să ajungă la New York. După ce s-a ciocnit de un aisberg, nava s-a scufundat. De atunci, epava Titanicului se află la o adâncime de aproape 4.000 de metri în apele internaționale ale Atlanticului de Nord.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata