Octavian Țîcu a depus semnăturile la CEC

Candidatul Partidului Unității Național la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, Octavian Țîcu, a depus astăzi listele de semnături pentru desemnarea candidaturii sale la alegeri.

Grupul de susținere al lui Țîcu a colectat aproape 20 de mii de semnături, în 24 de unități administrative-teritoriale de nivelul doi. În context, Octavian Țîcu a cerut Comisiei Electorale Centrale să „trateze cu respect acest efort al echipelor de colectori și a cetățenilor care și-au dat aceste semnături în condiții de pandemie”

„Sperăm foarte mult ca, într-o perioadă scurtă, să fim înregistrați, ca să putem începe campania electorală”.

Până astăzi, în cursa electorală au fost înregistrați patru candidați: liderul Partidului Nostru – Renato Usatîi, liderul Platformei DA – Andrei Năstase, Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova și Igor Dodon, declarat candidat independent, dar susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

CEC precizează că perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie anul curent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata