Oficial! Începe etapa a treia a campaniei de vaccinare

Oficial! Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa a III-a de vaccinare împotriva COVID-19 care urmează să fie imunizate, începând cu ziua de astăzi, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit deciziei aprobate, etapa a treia de vaccinare a populației generale va începe cu imunizarea persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: procesare și distribuire a alimentelor de bază, uzine de apă, centrale electrice, unități de producție, distribuție gaze, transport de medicamente, persoane, mărfuri, comunicație și alte colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, care au în subordine mai mult de 100 de angajați.

„În același timp, continuă prima și a doua etapă de vaccinare care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces”, mai anunță autoritățile.

Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Până în prezent, în total, au fost vaccinate peste 185 de mii de persoane.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata