Oficialii americani au avertizat că Rusia ar putea lansa un atac asupra Ucrainei „în orice moment”

Oficialii americani au avertizat că Rusia ar putea lansa un atac asupra Ucrainei „în orice moment”, considerând situația „extrem de periculoasă”. Washingtonul nu vede semne de pregătire a Moscovei pentru detensionare, citând ca exemplu desfășurarea unui contingent militar rus în Belarus pentru exerciții comune în apropierea granițelor cu Ucraina.

Toată speranța stă în diplomație. În căutarea unei ieșiri din criză, secretarul de stat american Anthony Blinken se întâlnește la Kiev cu președintele Volodymyr Zelensky. Și la sfârșitul săptămânii, la Geneva, Blinken este așteptat să se întâlnească cu șeful Ministerului de Externe al Rusiei.

În ajunul discuțiilor față în față, părțile au purtat discuții telefonice, în timpul cărora Serghei Lavrov i-a îndemnat pe americani „să nu replice speculațiile despre pregătirile Rusiei pentru agresiune”, să forțeze Kievul să respecte acordurile de la Minsk și să dea o declarație scrisă, ca răspuns la propunerile Kremlinului privind garanții de securitate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata