Ofițerii ruși au cerut demisia lui Putin

Adunarea Ofițerilor Ruși a publicat un apel deschis către compatrioți și autoritățile ruse, în care a declarat inadmisibilitatea provocării războiului de dragul menținerii puterii.
Apelul a fost semnat de președintele organizației, general-colonelul Leonid Ivashov, de asemenea istoric, lector la MGIMO și Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova, șef al Academiei de Probleme Geopolitice, fost șef al departamentului principal de cooperare militară internațională a Ministerului Apărării.

„Noi, ofițerii Rusiei, cerem președintelui Federației Ruse să renunțe la politica criminală de provocare a războiului”, se arată în apel și se afirmă că, în urma unei astfel de politici, țara „se va găsi singură împotriva unității forțelor Occidentului”.

De asemenea, ei i-au cerut lui Putin „să creeze condiții pentru implementarea în practică a articolului 3 din Constituție”, care prevede, printre altele, imposibilitatea uzurpării puterii.

„Și să demisioneze”, este a treia cerere.

În plus, ofițerii fac apel la militarii pensionați și din rezervă, precum și la toți cetățenii Federației Ruse, „cu recomandarea de a fi vigilenți… de a se opune activ propagandei și declanșării unui război”. Se vorbește și despre necesitatea „prevenirii unui conflict civil intern”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata