Olanda anunță relaxarea unor restricții, în timp ce România confirmă că a intrat în al patrulea val al pandemiei

Măsurile restrictive reintroduse în Olanda acum o lună pe fondul răspândirii de noi variante de coronavirus arată rezultate. În ultima săptămână, numărul testelor pozitive pentru COVID-19 în țară a scăzut cu 44%.

În șapte zile, s-au înregistrat puțin peste 21 de mii de cazuri de infecție, în timp ce săptămâna trecută s-au înregistrat peste 37 de mii.

Susan van den Hoof, Institutul Național de Sănătate Publică: „Credem că vârful a fost deja atins sau va fi atins foarte curând. În viitorul apropiat, vom vedea o scădere a numărului de spitalizări. Știm că este întotdeauna rămânând în urma tendinței pe care o vedem în testele pozitive. Acest lucru este în conformitate cu așteptările noastre. ”

Marea Britanie constată, de asemenea, o scădere a noilor infecții, în scădere cu 33% de la 25 la 31 iulie față de săptămâna precedentă. Între timp, autoritățile scoțiene au anunțat ridicarea unui număr de restricții legate de coronavirus pe 9 august. Cu toate acestea, masca în magazine și transportul public va rămâne obligatorie.

În Italia, în ciuda unui atac cibernetic recent în zona metropolitană Lazio asupra unui site de înregistrare a vaccinării împotriva coronavirusului, autoritățile au asigurat că vor continua vaccinarea. În același timp, procedurile sunt încetinite din cauza faptului că unele dintre operațiile de înregistrare a pacienților trebuie efectuate manual. Până acum, în Italia, 60% dintre rezidenți sunt deja complet vaccinați.

Iar în România, între timp, potrivit medicilor, a început al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Luni au fost raportate 230 de cazuri noi, majoritatea în București și județul Timiș. Acesta este cel mai mare număr de infecții înregistrate pe zi în ultimele două luni. Majoritatea celor infectați sunt persoane care nu au fost vaccinate împotriva coronavirusului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata