Olesea Stamate propune un proiect de lege care prevede îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, a înregistrat prima inițiativă legislativă în cadrul Parlamentului de legislatura a XI-a.

Este vorba despre proiectul care vizează îmbunătățirea modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

„Acest proiect prevede o serie de modificări care vor fortifica activitatea ANI, printre care – introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ai conducerii ANI și al Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcție), însă doar atunci când este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante.

Până la finele zilei proiectul va fi publicat pe pagina Parlamentului, și orice persoană interesată va putea să-l consulte.

Mulțumesc colegilor care s-au implicat activ la elaborarea acestuia și colegilor deputați care l-au susținut, prin semnarea proiectului”, menționează Stamate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata