Omagiu lui Eminescu. 171 de ani de la nașterea marelui poet

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea poetului naţional al neamului românesc. Dar Mihai Eminescu nu a fost doar poet, ci şi un prozator şi un jurnalist de excepţie. Publicistica lui Eminescu a rămas încă actuală, datorită iscusinței şi talentului scriitoricesc. Nu în zadar, vocile mişcării de renaştere naţională, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, i-au dedicat un cântec, pe versurile regretatului Grigore Vieru.

Astăzi, mai mulţi oficiali au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, printre care prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, dar și ministrul interimar al Educației, Lilia Pogolșa.

„Astăzi, de ziua de naștere a geniului poeziei românești, sărbătorim și Ziua Culturii, zi care este deosebită și pentru, mai ales, oamenii din domeniul Culturii. Eminescu spunea că Cultura nu o poți ridica cu umărul, doar prin muncă asiduă. De aceea, toate eforturile și realizările persoanelor marcante din acest domeniu sunt incontestabil acea valoare care contribuie la dezvoltarea culturii naționale”.

„Eu aș dori să felicit, cu această ocazie, oamenii noștri de Cultură, oamenii care și-au dedicat întreaga viață pentru promovarea valorilor culturale și regret enorm că pandemia de anul trecut a dus la un deficit al culturii pentru fiecare dintre noi”

Astfel, publicul iubitor de cultură și poezie a putut urmări pe rețelele sociale ale Direcției Cultură programe tematice: recitaluri de versuri, programe artistice, discuții și prelegeri cu tematică eminesciană, întâlniri cu scriitori, lecturi publice, expoziții de carte și de pictură.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata