OMS: Mai degrabă câștigi la loto, decât să scapi de COVID

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici. Doar măsurile de protecţie şi un vaccin pot ajuta. Numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că, statistic, este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

Infecțiile săptămânale din Europa cu COVID-19 sunt acum mai mari decât primul vârf de coronavirus de pe continent din martie, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății. Aproape un milion de oameni – peste 940.000 – au murit în întreaga lume de când a început focarul Covid-19, în China, anul trecut.

Peste jumătate din țările europene au raportat o creștere cu peste 10% a cazurilor în ultimele două săptămâni. Dintre acestea, șapte au înregistrat cazuri raportate recent mai mult decât dublu în aceeași perioadă.

„În primăvară și la începutul verii, am putut vedea impactul măsurilor stricte de blocare. Eforturile noastre, sacrificiile noastre, au dat roade. În iunie, cazurile au atins un nivel minim din toate timpurile. Numerele cazurilor din septembrie, cu toate acestea, ar trebui să servească ca un apel de trezire pentru noi toți”.

În Europa au fost înregistrate 4.9 milioane de cazuri de COVID-19 și 227.000 de decese, dar a existat și un impact asupra sănătății noastre mentale, economiile, mijloacele de trai și societatea au fost semnificativ schimbate, au mai adăugat reprezentanții organizației.

Agenția de sănătate publică a solicitat coerența regională în eforturile împotriva COVID-19 și un efort colectiv amplificat de către toate statele membre europene.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata