OMS: Va fi greu cu imunizarea totală a populației globale

La sediul OMS, la un an de la primul deces din cauza COVID-19 din Wuhan, oficialii au declarat că, în ciuda vaccinării, așa-numita „imunitate a populației”, dacă apare, va fi în cea mai bună variantă atinsă abia în ultimul trimestru al anului 2021.

Între timp, Europa încearcă să preia controlul asupra celui de-al doilea val al pandemiei, care, potrivit unor experți, se poate transforma în al treilea val al răspândirii infecției.

Nivelul infecției în Republica Irlanda a crescut de zece ori în ultimele trei săptămâni – și experții asociază aceste cifre cu circulația activă a unei noi tulpini de virus, numită deja cea britanică. În Marea Britanie, unde peste trei milioane de locuitori ai regatului au fost infectați și aproape 82 de mii de oameni au murit din cauza coronavirusului cauzat de COVID-19, Londra încearcă cu toată puterea să accelereze ritmul și amploarea campaniei de vaccinare.

Pentru aceasta, așa-numitele drome de vaccin sunt create astfel încât cei care sunt printre priorități să trăiască din ele pe o rază de cel mult 10 mile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata