OMS va mai verifica o dată vaccinul AstraZeneca

Organizația Mondială a Sănătății a convocat un grup de experți, specialiști în imunizare, pentru a analiza rezultatele studiilor privind vaccinul AstraZeneca. Duminică, agenția sud-africană a suspendat o campanie de vaccinare care a folosit un medicament anglo-suedez creat cu participarea oamenilor de știință din Oxford.

Așa-numita „tulpină Kent” este nu numai cu 30% mai infecțioasă, ci și mai letală: aceste concluzii au fost făcute ca urmare a unui studiu realizat de personalul Institutului de Boli Infecțioase din Londra. Pentru a stabili exact cu ce tulpină sunt infectați locuitorii Marii Britanii, au fost deja înființate facilități de producție pentru producerea de noi teste, dintre care una a fost vizitată de șeful aparatului lui Johnson.

În Franța, autoritățile înăspresc protocoalele sanitare în școli – măștile de pânză sunt interzise acolo.

Aceste decizii ale autorităților au nemulțumit atât sindicatele profesorilor, cât și sindicatele medicilor școlari. În Italia, este în desfășurare o campanie de vaccinare, locuitorii instituțiilor medicale și sociale au fost primii care au primit injecția, iar angajații lor, ca și medicii, vaccinează acum cei peste 80 de ani, dar locuiesc acasă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata