ONU le cere rușilor și ucrainenilor un „armistițiu de Paște”

Potrivit ONU, numărul refugiaților ucraineni care au fugit din țară de la începutul conflictului se apropie de cinci milioane. Pe măsură ce luptele s-au intensificat în estul Ucrainei, secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut ambelor părți să stabilească un „armisțiu de Paște”.

(secretarul general al ONU, António Guterres)

„Fac apel la ruși și ucraineni să nu mai tragă și să asigure siguranța multor oameni, ale căror vieți sunt acum în pericol. Cele patru zile de Paște ar trebui să fie un moment de unitate, de dragul salvării de vieți și al dialogului suplimentar, pentru a pune capăt suferinței din această țară”.

Starea lucrurilor a fost discutată marți de liderii occidentali în cadrul unei întâlniri organizate prin link video. În urma rezultatelor sale, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că liderii mondiali își exprimă sprijinul ferm pentru Ucraina și că UE va înăspri sancțiunile împotriva Rusiei, cu asistență financiară suplimentară Ucrainei.”

Între timp, în Kramatorsk, o explozie de obuze a ucis cel puțin un civil și a rănit alți trei. În ultimele săptămâni, orașul a fost supus unor bombardamente puternice, în urma cărora multe clădiri rezidențiale au fost distruse.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata