Operațiunea „Autobuz”. 106 șoferi au fost sancționați

Șase controale ale mijloacelor de transport înainte de ieșirea la rută și întoarcerea la stațiile terminus și trei razii la Gările auto din municipiul Chișinău au fost suficiente pentru polițiști pentru a verifica peste 100 de autobuze de rută, în cadrul operațiunii „Autobuz”.

52 de contravenții au fost aplicate pentru defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, fiind întocmite 38 de procese contravenționale cu aplicarea amenzilor de la 450 la 600 lei. Totodată, persoanelor responsabile de starea tehnică a mijloacelor de transport polițiștii le-au înmânat prescripției, iar la patru persoane responsabile de starea tehnică și pentru admiterea la ieșirii la rută cu devieri de la normele tehnice au fost sancționați cu amendă în mărime de la 3000 lei la 4500 lei.

La 19 mijloace de transport le-a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, până la înlăturarea neajunsurilor depistate de către forțele de ordine.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata