Opoziția a boicotat ședința Parlamentului

Ședință fără cvorum, astăzi, la Parlament. Deputații PAS, ai Platformei DA, din grupul Șor, dar și cei din Pro Moldova nu s-au prezentat în plen, nemulțumiți, spun ei, de modul în care PSRM și Guvernul Chicu încearcă să-și impună abordările. Astăzi, premierul urma să vină în fața deputaților pentru a prezenta asumarea răspunderii de către Guvern pe mai multe inițiative sociale, inclusiv mărirea salariilor pentru cadrele medicale.

„Niciun „cinovnik” nu are dreptul să impună deputaților regulile de joc. Parlamentul impune regulile de joc. Platforma DA, neparticipând la ședință, apără parlamentarismul”.

„În ședința de azi-dimineață a fracțiunii, noi am decis să boicotăm acest exercițiu. Pe această cale, îi transmitem lui Dodon, partidului său și prim-ministrului Chicu: Republica Moldova este una parlamentară”.

Cei de la PSRM i-au acuzat pe cei din blocul ACUM că ar ține lui Andrian Candu, după zvonurile legate de venirea lui Alexandru Stoianoglo în Parlament și de ridicarea imunității mai multor deputați din Pro Moldova, inclusiv a lui Andrian Candu.

„Cei din blocul ACUM să înțeleagă că astăzi trebuia să vină procurorul general în Parlament. Ați făcut o mare favoare lui Candu. Decizia vă aparține, dar toți oamenii care ne urmăresc să știe că vizita procurorului general a fost blocată de blocul ACUM și toate declarațiile dumneavoastră sunt lovite de nulitate”.

Cei de la blocul ACUM au venit imediat cu o reacție, afirmând că, dacă vine Stoianoglo, ei revin la ședință.

„Declar oficial: dacă el vine azi, închideți partea asta rușinoasă, domnul Chicu, dacă e aici, să se ducă la Guvern, după care noi revenim și facem ședința conform agendei noi. Lasă-l să vină și el, să spună ce are de spus, că tare ne este dor de dânsul”.

Până la urmă, ședința așa și nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum, iar Zinaida Greceanîi a amânat-o pentru vineri. Puțin mai târziu, și Procuratura a venit cu o reacție, afirmând că nu partidele gestionează agenda instituției.

Azi-dimineață, procurorii au descins la fostul sediu al PD din strada Armenească. Potrivit Procuraturii, acțiunile procesuale au avut loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele care vizează frauda bancară. Într-o reacție publică, avocații fostului președinte al PD, Vladimir Plahotniuc, au declarat că operațiunile desfășurate sunt ilegale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata